Tár.hely 2.0 – Ipar- és tervezőművészet

Tisztelt Alkotó!

A 2017 tavaszán nyíló Nemzeti Szalon aza ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évben elért eredményeinek áttekintésére vállalkozik.
A kiállítás tisztelegni kíván a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban az utóbbi évek során megváltozott környezetben tevékenykedő kortárs alkotók kiemelkedő szakmai teljesítményeire koncentrál, és az iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett az ezek határterületein létrejövő alkotásokat is fel kívánja térképezni.

A folyamatosan változó iparművész- és dizájnertevékenység legkülönfélébb ágait szeretnénk bemutatni. Várjuk a munkákat az ötvösség, a fémművesség, a kerámia, a porcelán- és üvegművészet, a formatervezés, a textil- és divattervezés, az alkalmazott grafika, az interface design, a bútortervezés és a belsőépítészet minden válfajából.

A terület rendkívül szerteágazó, a hagyományos anyaghasználatra utaló fogalmakkal alig, vagy csak nehezen kategorizálható.
Ezért a kiállítást nem a műfajok, hanem a betöltött funkciók mentén tervezzük kialakítani.

Nagy feladatot jelent a mintegy 1000-1500 aktív alkotó munkásságának lehetőség szerinti legteljesebb körű bemutatása; ez csak a digitális technika révén, a kiállításon elhelyezett monitorok segítségével lesz megoldható.

A kiállítás arra is kiváló alkalom, hogy ne csak az iparművészet- és dizájnelmélet szakemberei, hanem a szélesebb közönség is megismerje a legújabb tendenciákat, és képet szerezzen a szakma jelenlegi állapotáról, az egyes műfajok, szakágak funkcióváltásáról, illetve új ágazatok térnyeréséről.

Kurátorok:© Copyright Műcsarnok 2014 Created by: ruffnet Zrt